Πόρος

θα πει «πέρασμα» και προέρχεται από το γραφικό θαλάσσιο πέρασμα (200m) που χωρίζει το νησί του Πόρου από τις ακτές της Πελοποννήσου.

Από την αρχαιότητα ο Πόρος αποτελείται από δύο νησιά: την Σφαιρία, μικρή νησίδα ηφαιστιακής προελεύσεως όπου είναι χτισμένη η μικρή παραδοσιακή πόλη του Πόρου και την πευκόφυτη Καλαυρία που συνδέεται επίσης με ένα στενό θαλάσσιο κανάλι.

Ο Πόρος είναι ένα από τα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, το πιο πράσινο και το πιο κοντινό στην Πελοπόννησο αφού υπάρχει συχνή σύνδεση από το λιμάνι του Γαλατά με βάρκες ταξί και ένα μικρό ferry.

Ελκυστικός και εύκολα προσβάσιμος προορισμός

Από Αθήνα 2 ½ ώρες οδικώς μέσω Επιδαύρου • Από Πειραιά 1 ώρα με δελφίνι, 2 ½ ώρες με το ferry boat

Διακοπές Πόρος
Διαμονή στον Πόρο
Vacation Poros, Greece
Hotels Poros island, Greece

Έχοντας έδρα τον Πόρο μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες εκδρομές προς Αθήνα, τα νησιά Ύδρα ( ½ ώρα), Σπέτσες (1 ώρα) και Αίγινα (½ ώρα). Στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου όπως Μυκήνες, το θέατρο της Επιδαύρου, το Ναύπλιο και την Αρχαία Κορινθία ακόμη και την Ολυμπία.

Μια ανάσα από το Ξενοδοχείο Kostis θα βρείτε δύο Super Market, παραλιακά εστιατόρια, γυμναστήριο (με πρόσθετο κόστος), ακόμη και ενοικιάσεις ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων για να γυρίσετε κα την πιο ανεξερεύνητη γωνιά του Πόρου...

Η πόλη του Πόρου δεν έχει να ζηλέψει τις υπηρεσίες της σύγχρονης πόλης κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη και ιδανική...